200 kilometer knallen op de Weissensee

  • slide
  • slide

Voor Team Stouwdam.nl stond afgelopen week in het teken van de marathonwedstrijden op de Weissensee in Oostenrijk. In één week tijd worden daar meerdere wedstrijden gereden. Een zware opgave maar tegelijkertijd een hele mooie ervaring.

De alternatieve elfstedentocht, waarbij een afstand van 200 kilometer moet worden geschaatst, vormde voor de rijders van Team Stouwdam.nl toch wel de grootste uitdaging. Vooral het warme weer maakte het de schaatsers extra lastig.

Tossa, die al vaker aan deze wedstrijd op de Weissensee had meegedaan, had dit jaar als doel om de 200 kilometer helemaal uit te rijden: 'Na 172,9 kilometer gaf de jury mij het teken dat ik de wedstrijd moest verlaten, maar dat ik wel geklasseerd was. Feitelijk gezien had ik de wedstrijd dus wel uitgereden, maar het was natuurlijk leuker geweest als ik ook dat laatste stuk af had kunnen maken.'

De jongste van Team Stouwdam.nl, Kars, kon pas later in de week naar de Weissensee vanwege zijn deelname aan het NK Allround. De alternatieve elfstedentocht was zijn eerste marathonwedstrijd op natuurijs. Kars wist nog niet goed wat hij kon verwachten. Zijn doel was daarom om in ieder geval de eerste 100 kilometer uit te rijden. En dat is hem gelukt!

Rijder Elwin wist de volledige 200 kilometer te halen en daarmee de 43e plek in het klassement te behalen. Emiel heeft krachten gespaard voor de andere wedstrijden en is na 109 kilometer uit het peloton gestapt.

Naast de alternatieve elfstedentocht werden ook nog het ONK, de ploegenachtervolging, het criterium en Aart Koopmansmemorial gereden. Binnenkort vind je een verslag van onze jongens over deze wedstrijden op de website!


Foto's: Alternatieve Elfstedentocht


Meer Nieuws
Team Stouwdam.nl heeft het marathonteam voor de eerste divisie voor het seizoen 2018-2019 compleet. Rijders die diverse seizoenen voor stichting MSTO…
De mannen van stichting MSTO zijn weer terug van hun avontuur op de Weissensee. Afgelopen zaterdag stond Team Stouwdam.nl weer op het ijs bij de KPN…
Een succesvolle afsluiting voor Team Stouwdam.nl van dit marathonseizoen. De jongste rijder Kars Jansman wist het podium te behalen!