Volle kracht vooruit bij de KPN cup 16 in Groningen

  • slide
  • slide

De mannen van stichting MSTO zijn weer terug van hun avontuur op de Weissensee. Afgelopen zaterdag stonden de mannen allemaal aan de start bij de KPN cup 16 in Groningen. Voorafgaand aan de Weissensee hadden Kars Jansman en Leon van Alstede enkele wedstrijden moeten laten schieten vanwege hun optreden op het NK-Allround. Maar dit keer waren zij er weer bij. Daarnaast was Elwin Hulsink ook weer van de partij namens PINE-ICT. De vaste waarden van team Stouwdam.nl Emiel de Groot en Tossa Heesen stonden ook aan de start.

Niet alleen vrienden en familie kwamen de rijders supporten, ook André Mulder (Albert Heijn Andre Mulder), kwam de ploeg aanmoedigen. Zijn enthousiasme voor de marathonsport is weer bevestigd na deze avond.

Zelfs na alle uitputtende avonturen op de Weissensee, werd dit uiteindelijk één van de meest zware wedstrijden van het seizoen. Al vanaf de start vlogen onze mannen er vol in. In bijna elke aanval reed iemand van Team-Stouwdam.nl attent mee. Ook Elwin was voorin sterk aanwezig. Echter zijn 43e plek in de alternatieve elfstedentocht tussen de heren van topdivisie op de Weissensee eisten nog zijn tol. Ook Leon was nog niet fit. Na een forse inspanning om een ronde voorsprong te pakken verliet hij vroegtijdig de wedstrijd. “De benen liepen direct vol”, aldus Leon. Maar hij gelooft nog zeker in geode benen in de komende 3 weken!

Voor de andere drie was het bikkelen tot de eindstreep. Tossa, Emiel en Kars bleven zich veelvuldig melden van voren. Vooral Kars behoorde met zijn onuitputtelijke energie tot de meest aanvallende rijders van de avond. Uiteindelijk lukte het slechts één rijder een ronde voorsprong te pakken. Met behulp van een ploeggenoot die zich liet afzakken uit het peloton, nam Christiaan Grigoleit zijn ronde voorsprong en ging de winst dus naar hem. Het peloton kon daarna gaan sprinten voor de 2e plek. Team Stouwdam.nl groepeerde zich in de finale en eindigde netjes op plek 19 (Kars Jansman), plek 20 (Emiel de Groot) en plek 22 (Tossa Heesen). Dit mooie eindresultaat geeft Team Stouwdam.nl het volle vertrouwen voor de laatste twee marathonwedstrijden van dit seizoen.


Meer Nieuws
De in Heerenveen woonachtige Twent verzuimt zichzelf echter een nog mooier sinterklaascadeau te geven Onze rijder van Smit Consultancy BV is…
Welkom op de nieuwe website van Stichting Marathonschaatsen Overijssel (Stichting MSTO). Stichting MSTO heeft als hoofddoel het stimuleren van het…
Een succesvolle afsluiting voor Team Stouwdam.nl van dit marathonseizoen. De jongste rijder Kars Jansman wist het podium te behalen!